Leidseweg 339 | 2253 JC Voorschoten
Telefoon: 071 - 531 66 88
Mobiel: 06 - 224 086 25 (Edward Klein)
Mobiel: 06 - 533 642 75 (Roos-Marie Verhoeven)
Mobiel: 06 - 372 281 83 (Rosalie Klein)
Mobiel: 06 - 395 346 37 (Mitchel Klein)

Vanaf uw zestiende verjaardag mag u met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Zo'n rijbewijs heeft u voor het leven. Maar u moet er wel eerst de benodigde examens voor behalen. Sinds 1 maart 2010 moet u bovendien het praktijkexamen bromfiets (of het aparte praktijkexamen voor brommobiel) behalen.

Denk niet te licht over de Theorie Bromfiets. U wordt namelijk getest op verkeersregels, voertuigeisen en verkeersinzicht. Een theoriecursus of een aantal theorielessen is zeker geen overbodige luxe. U kunt bromfiets theorielessen volgen op maandagavond van 19:00 uur tot 20:15 uur. 

De theorielessen worden gegeven op Leidseweg 339 in Voorschoten.

 

Theorie-examen

Het theorie-examen bromfiets duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. U moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn. Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar u zelf een getal in moet vullen. U moet minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen. De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die u op een grote tv-monitor ziet. U moet zich dan voorstellen dat u de bestuurder van het CBR-voertuig bent. Het theorie-examen toetst niet alleen uw kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.

Vrijstelling

Als u al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heeft, hoeft u geen apart rijbewijs AM te hebben. U moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij u hebben als u met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.

Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

 

bron: www.cbr.nl

Copyright 2010-2022 Verkeersschool Ton Verhoeven | Site door Compleet IT