Leidseweg 339 | 2253 JC Voorschoten
Telefoon: 071 - 531 66 88
Mobiel: 06 - 224 086 25 (Edward Klein)
Mobiel: 06 - 533 642 75 (Roos-Marie Verhoeven)
Mobiel: 06 - 372 281 83 (Rosalie Klein)
Mobiel: 06 - 395 346 37 (Mitchel Klein)

Voor het halen van uw bromfietsrijbewijs (categorie AM) moet u na het theorie-examen ook slagen voor een praktijkexamen. Het praktijkexamen is ingevoerd om het aantal ongelukken met bromfietsers te verminderen en de veiligheid te vergroten. Als u een rijbewijs voor de categorie A of B hebt mag u bromfiets rijden. U hoeft dan niet op examen. Heeft u nog geen ander rijbewijs dan kunt u vanaf uw 16e jaar op examen.

Verkeersschool Ton Verhoeven biedt ook de mogelijk praktijk lessen te volgen voor uw rijbewijs AM (Bromfiets). Neem contact met ons op om u hiervoor aan te melden.

Door de locatie van verkeersschool Ton Verhoeven rijdt u vrijwel direct op een examen-route!

Praktijkexamen

In het examencentrum maakt u eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Het praktijkexamen duurt 45 minuten.

Tijdens het examen wordt een route gereden van ten minste 25 minuten, waarbij u wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of u de bromfiets beheerst.

U krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat u kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe u reageert op het overige verkeer en of u de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of u voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

De examinator volgt u op een eigen bromfiets. Uw opleider mag meerijden op een eigen bromfiets.

Bromfiets tijdens het examen

U moet het examen afleggen op een bromfiets, die een Nederlands kenteken heeft. De bromfiets moet voorzien zijn van twee spiegels en een L-bord. Verder moet hij in technisch goede staat verkeren. U mag niet op een snorfiets op examen. Daarna kunt u met het bromfietsrijbewijs wel snorfiets rijden.

Kleding

Uiteraard is het verplicht om tijdens het bromfietspraktijkexamen een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder adviseert het CBR u om tijdens het examen goede kleding te dragen. Denk daarbij aan: handschoenen die uw handen en polsen goed bedekken. Hoge schoenen of laarzen die ook uw enkels bedekken. Daarnaast is het aan te raden dat uw jas en uw broek uw bovenarmen en benen bedekken en u beschermen bij een eventuele val of tegen aanraking met de hete uitlaat van de bromfiets. Uw kleding moet u ook goed beschermen tegen de weersomstandigheden.

Geslaagd?

Als u bent geslaagd kunt u bij het gemeentehuis in uw woonplaats, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, uw rijbewijs aanvragen. Om bij de gemeente voor het rijbewijs in aanmerking te komen, moet u op het moment van aanvraag in Nederland wonen en in het jaar daarvóór minstens 185 dagen in Nederland hebben gewoond.

Pas als u in het bezit bent van uw rijbewijs mag u op de bromfiets of snorfiets rijden.

Gezakt?

Wanneer u bent gezakt, licht de examinator toe welke onderdelen onvoldoende waren. Het uitslagformulier met deze punten kan uw instructeur achteraf voor u uitdraaien. Het is verstandig deze punten te bespreken met uw instructeur in verband met vervolglessen.

Vier keer gezakt?

Wanneer u voor de vierde keer binnen vijf jaar bent gezakt komt u in aanmerking voor een nader onderzoek.

 

bron: www.cbr.nl

Copyright 2010-2022 Verkeersschool Ton Verhoeven | Site door Compleet IT